Контейнери

България все повече се отваря за иновативни решения в строителството. Днес вече съществуват редица алтернативи на временните постройки, бараки, бунгала и пр. Такива са фургоните, жилищните контейнери, сглобяемите къщи, различните видове метални конструкции и други. Тук ще отделим повече внимание на видовете контейнери, пригодени за различни нужди, и на техните предимства, които ги правят все по-предпочитан избор сред българските потребители.

Какви приложения могат да имат контейнерите?

Жилищните контейнери или фургоните стават все по-популярно решение за настаняване и живеене при най-различни обстоятелства и за различни цели. Всъщност тези контейнери са подходящи не само за временно пребиваване на сезонни работници, бежанци или хора, чиято къща е в процес на строеж. Тази мобилна алтернатива е особено подходяща за авантюристи, които искат да живеят извън големия град. Благодарение на достъпната цена, това нововъведение започва да се използва от все повече хора и институции, като определено не е избор само на бедните.

Освен контейнери за временно или контейнери къщи, съществуват и модулни контейнери, които могат да се модифицират и преустройват в общежитие, където живеят студенти. Офис контейнерите могат да се използват и като обслужващи центрове, социални заведения, спешни здравни центрове, съблекални, столови, учебни помещения, складове, търговски обект и много други. Налични са и луксозни контейнери, които предоставят удобството и комфорта на модерен луксозен дом с възможности за преустройване според нуждите на своите обитатели. В някои градове в България вече започват да се предлагат на пазара апартаменти, конструирани от контейнери за живеене.


 


 

От какви материали са изработени контейнерите?

Контейнерите могат да съдържат едно голямо помещение, но могат да са разделени на няколко стаи със санитарен възел и кухненски бокс. Те са изработени от метална носеща конструкция, като стените и покривът са изградени от сандвич панели, изолация от минерална вата или полиуретанова пяна. Подът представлява ламиниран паркет или теракота, под който са наредени хоризонтални плоскости, водоустойчив шперплат и изолационна подложка. Фургоните са оборудвани с PVC дограми и врати, като задължително разполагат с ел. инсталация, включваща осветление, контакти и ел. табло.

 

Какви са предимствата на контейнерите за живеене?

  • Заради процеса на производство, материалите и периодът на изработка, контейнерите се предлагат на достъпна цена.
  • Те да удобни за пренасяне, което означава, че можете да ги местите от едно място на друго, когато решите да се преселите. Освен това ще можете да вземете цялото си имущество с вас, без да преживявате стреса от местене на всички мебели или преоборудване.
  • За разлика от караваните, контейнерите предоставят по-голямо пространство за живеене, а някои от тях при разгъване биха могли да достигнат по размер и цяла къща от 100 кв.м. По-малките контейнери предоставят площ от 30 кв.м.
  • Нещо повече, това решение за живеене става все по-популярно, тъй като е устойчиво на земетресения и позволява в него да се инсталира климатична система.
  • Можете да използвате такъв контейнер и без разрешително от общината.
  • Едно от предимствата на контейнерите за живеене е, че могат да бъдат създадени по предварителен план, приготвен от клиента, което ги прави изключително практични и съобразени с конкретните цели, за които ще се използват.
  • Размерите на контейнера също могат да бъдат зададени предварително, както и разпределението на вътрешните помещения, цветове на стените и покрива и материала, от който да бъде построен.
  • Контейнерите са изключително издръжливи, като гаранцията им е минимум 40 години.

 

Какви са стандартните размери на контейнерите?

Обикновено ширината е между 2,5 и 3 м, дължината им стига до 7 м, а височината – около 2 -2,5 м.

 

Възможност за преоборудване

Имате възможност да направите този дом още по привлекателен, като използвате плоския хоризонтален покрив за определени цели, например поставяне на басейн, соларни панели или дори да изградите мини градина, която да придаде свежест и еко дизайн на вашия контейнер.


Технологични, безопасни, бързи и икономични: Ново поколение контейнери Кармод

Модерните контейнери на Кармод произведени с модерна технология, преминават през R & D процес на развитие и са с лесен монтаж и високо ниво на изолация. Строителните и офис контейнери предлагат едновременно комфорт и икономичност, стените и покривите им се изработват със сандвич панелна система и с това те са любими за трудовите лагери.

Контейнери

 

Нашите модулни конструкции са гъвкаво решение на ниски цени, изработени по индивидуални проекти за жилища, офиси, строителни постройки за временно ползване, търговски обекти и др. Нашите жилищни контейнери и фургони за живеене са едно уютно и комфортно решение на цени за всеки.

Кармод Метропол, която е сред модерната концепция за сгради с безопасността си и своите офиси е предпочитание за естетическата градска архитектура. Най-важния принцип за нас от алтернативните модели до wc и душ контейнери е да повишим още повече увереността, която създадохме с технологията и бързината ни.

При природни бедствия като земетресения и наводнения и при проблеми с бежанска вълна по време на войни, ние с бързото си производство и монтаж на бежански контейнери сме близо до човечеството.

Оставането на място е дълъг процес и разходите за труд са високи. Но армировката и качеството на бетона се увеличават най-много в произведените конструкции. Следователно, контейнерните кабини са по-икономични. Материали с много отливки са заменени от стотици такива само с един. Това значително намалява разходите. Това също спестява време. Също така всичко приключва за кратко време, без да се налага да чакате дълго.

Използването на техника за пресоване на компресията помага за увеличаване на плътността, като отнема въздуха от бетона. Този метод намалява скоростта на абсорбиране на водата в бетона и предотвратява деформацията, която може да се причини при замръзване и размразяване.

Какви са предимствата на съвременните контейнерни кабини?

Тъй като контейнерните кабини са модулни, те могат да бъдат предварително планирани и произведени според нуждите. контейнерните каюти са много по-практични от другите видове и могат да се доставят за много по-кратко време. Тези структури са по-гъвкави от другите и са устойчиви на земетресения и свлачища.
контейнерните кабини могат да отговарят на всякакви изисквания. помещения за контейнери, балкони и бани могат да бъдат поставени, където искате. Топло и звукоизолацията на замърсяващите каюти е много по-добра от другите сгради. Възможно е да се произвеждат всички видове и размери. Има възможност за преглед при поискване. Лесно е да премахнете или замените нежеланите части, които трябва да бъдат заменени.
Структурата може да бъде създадена без замърсяване и нарушаване на околната среда. Можете да избирате от разнообразни суровини и цветове на покрива и стените. В зависимост от използваните материали и техники в сглобяемите кабини се дава минимална гаранция 40-70 години. В тях се използва стомана, циментова ПДЧ. Прави се звукоизолация и топлоизолация.


WhatsApp

контакти

E-mail