Сглобяеми къщи

Ако мечтаете за перфектния дом, който е комфортен, практичен, ергономичен и не изисква дългогодишно строене, сглобяемите къщи са точно за вас. Няколко седмици след поръчката ще да имате чисто нов дом, сглобен и монтиран от професионалисти, и готов за целогодишна употреба. При това качеството на тези къщи гарантира трайност, продължаваща с десетилетия, която по нищо не отстъпва на класическите тухлени къщи. Тук ще разберем повече за видовете и предимствата на сглобяемите къщи.


Какви видове сглобяеми къщи има?

Сглобяемите къщи могат да бъдат два вида в зависимост от материала, от който са направени:

  • Дървени сглобяеми къщи – тези постройки от траен, издържлив и екологичен материал са по-често избирани пред металните сглобяеми къщи. Изследванията показват, че животът  на употреба на тези къщи трае минимум 75 години. По-голямата трайност зависи от благоприятните природни и атмосферни условия, качествения монтаж, правилната експлоатация и редовната поддръжка. Дървените къщи по нищо не отстъпват на стоманобетонните.
  • Метални сглобяеми къщи – тези домове тепърва набират популярност, тъй като при строежа им се набляга на сигурността. Също както и дървените сглобяеми къщи, металните къщи не изискват дълъг период за сглобяване и имат не по-малко естетичен външен вид и модерен дизайн. Къщите със стоманена носеща конструкция са особено стабилни, устойчиви на земетресения и трайни, при това потребителите получават цялото това качество на достъпни цени.

Друга категоризация на сглобяемите къщи се прави според тяхната степен на завършеност. В зависимост от бюджета можете да изберете готови проекти на сглобяеми къщи, които изискват минимален срок на монтаж. Можете да поръчате само конструкцията на къщата, а сами да поставите стените, покрива, пода и дограмите, което ще ви спести голям процент от цената. Разбира се, ако разполагате с повече време, можете да съставите собствен проект, по който да бъде изработена конструкцията и цялата къща, при което да се спази предварително планираният бюджет.

От какви материали са изработени сглобяемите къщи?

За външно покритие на сглобяемите къщи могат да се използват най-различни по вид довършителни материали, като естествен камък, циментови замазка  и др. Те са предназначени да предпазят дървената конструкция от неблагоприятните атмосферни влияния и да запазят качествата на дървото за десетки години.

Външният изолационният слой гарантира поддържането на прохлада през лятото, лесното затопляне и по-бавното изстиване на къщата пред зимата и предпазва вътрешната конструкция от по-бързо износване. Заедно с външен, се поставя и вътрешен изолационен слой. Покривът на сглобяемата къща се изгражда по стандартния начин с дървени греди и керемиди. За врати и прозорци се използва PVC дограма.

Какви са предимствата на сглобяемите къщи?

Предимствата на сглобяемите къщи са много, като тук ще изброим някои от тях:

  • Сглобяемите къщи са много практични и изграждането им не отнема продължително време. Ако вече имате бетонна основа, е възможно изграждането на такава къща да отнеме до 10 дни.
  • Сглобяемите къщи са достатъчно гъвкави, за да позволяват лесно преоборудване на помещенията и замяна на различните части, както и на добавяне на още един етаж. Конструкцията позволява допълнително заваряване и монтаж на новите части.
  • Сглобяемите къщи могат да се пренасят и монтират на ново място.
  • Те са устойчиви на земетресения благодарение на стоманената рамка, както и на монтажа, който отговаря на всички строителни изисквания.
  • Независимо дали изберете дървена или метална конструкция, вашата сглобяема къща ще бъде пожароустойчива.
  • За разлика от традиционните сгради, при сглобяемото строителство не се извършват толкова мокри процеси, изискващи съхнене и възможна поява на мухъл. Това гарантира, че качеството на сглобяемите къщи по нищо не отстъпва на традиционните бетонни или тухлени къщи.
  • При сглобяемите къщи можете да проектирате собствена конфигурация, която да отговаря на вашите нужди и бюджет.
  • Преградните стени тип сандвич, монтирани по професионален начин,  предпазват същата от взлом и кражби.

Какви са размерите на сглобяемите къщи?

Вече споменахме, че сглобяемите къщи могат да са на един или два етажа, а техните размери изцяло зависят от вашите предпочитания и нужда. Най-малките едноетажни модулни къщи могат да съставляват едва 28 кв.м. и да съдържат баня, хол и веранда. Най-големите къщи могат да имат квадратура над 100 кв.м. и да разполагат с баня, кухня, широка всекидневна, три спални и веранда.Невероятни особености, отлично качество и разумни цени.

Сглобяеми къщи на Кармод, които се предлагат в множество модерни дизайни, за да осъществят вашите мечти за жилище са с комфортни и ергономични пространства. Статичните изчисления за сигурността на сградите, които спадат към дълголетната категория, се извършва от експерти инженери. Сред модерните ни дизайни ще намерите сглобяеми къщи на мечтите ви, къщите се произвеждат технологично и бързо, а след това се монтират за кратко време от специалистите на Кармод и се доставят готови за употреба.

The good life starts here. Съвременни Сглобяеми Къщи

Сглобяеми Къщи

В днешния забързан свят, домът стана по-важен от всякога. популярна алтернатива за по-естествен, здравословен и екологичен живот.

Разгледайте част от къщите, построени в България и по света.

Въпреки че сглобяемите сгради все още не са много широкоразпространени, те предлагат много предимства, свързани с употребата, икономичността и околната среда. Те започват да стават все по-популярни в целия свят и са предпочитани от много хора. Списъкът с предимства, свързани с обитаването на сглобяеми къщи, е дълъг.

Предимства на сглобяемите къщи

Може би най-голямото предимство на сглобяемите къщи е, че изграждането им е практично и много бързо. Времето за строеж варира според размера на къщата, но е изключително кратко. Възможно е да са нужни между една седмица и десет дни след като бетонната основа е положена и е време за изграждане. По-вероятно е да се предпочете, като се има предвид нормалната къща, която може да строи с месеци.

След изграждането на нормалната къща се налага част от сградата да се разруши, за да се направят промени или да се добави допълнителен етаж. Това води както до по-дълго време, така и до по-големи разходи. При сглобяемите къщи обаче е много по-лесно и евтино да замените части, да разглобите и преместите другаде и да добавите допълнителен етаж чрез производството. Това се случва чрез части, произведени в завод, които се затягат чрез заваряване и монтаж.

Възможно е да пренесете сглобяемите къщи, тоест да ги разглобите и монтирате наново на друго място, дори и това да е дълъг и труден процес. Бетонните конструкции не могат да се носят и местят.

Сглобяемите къщи са устойчиви на земетресения заради монтажа им върху стоманена рамка. Докато нормалните бетонни къщи е възможно да се пукнат и съборят по време на земетресение, сглобяемите са по-гъвкави.


WhatsApp

контакти

E-mail