Технически Особености на Модулни Постройки

Технически Особености на Модулни Постройки
ТЕХНИЧЕСКИ ОСОБЕНОСТИ НА СГЛОБЯЕМИТЕ ПОСТРОЙКИ
ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ
ЗЕМЕТРЪСНИ УСЛОВИЯ (1-ва степен земетръсна зона) коефициент на ефективно земно ускорение: A0=0,4
КЛИМАТИЧНИ УСЛОВИЯ Производството е направено според изискванията на 3-та климатична зона
СНЕГОТОВАР 75 Кг/м2
СКОРОСТ НА ВЯТЪРА 80 км/ч (Трябва да бъде закрепена към земята)
КОЕФИЦИЕНТ НА ИЗОЛАЦИЯ НА ВЪНШНИТЕ СТЕНИ K: 0.45 Kcal/m²hC ( K: 0,53 W/m² K )
КОЕФИЦИЕНТ НА ИЗОЛАЦИЯ НА ВЪТРЕШНИТЕ СТЕНИ K: 0.44 Kcal/m²hC ( K: 0,51 W/m² K )
МАТЕРИАЛ ОТ ЛЕКА СТОМАНА Erdemir 1311 ,(ST-37 ) Стандарт DIN EN 10147-00, използвана е поцинкована галванизирана стомана.
ЦИМЕНТОВА ПЛОЧА Плътност: ~ 1300 кг / m³ пожароустойчивост (DIN 4102 Част 1: Клас B1) Коефициент на топлопроводимост (λ10 ˚ C dry)
EPS (Експандирана Полистиренова Пяна) TS EN 13163
ТОВАРОНОСИМОСТ НА КОНСТРУКЦИЯТА 200 кг/м² за двуетажни постройки (изчислени според T.S 498 e.)
КОЕФИЦИЕНТ НА ИЗОЛАЦИЯ НА ПОКРИВА K: 0.39 Kcal/m²hC ( K: 0,43 W/m² K )
ВЪТРЕШНИ И ВЪНШНИ ПАНЕЛИ
Външните и вътрешните циментови панели са произведени двулицеви с размери 8X1250X2500 мм. За изолация между циментовите плочи е използвана твърда полистиренова пяна с плътност 84мм 12. Дебелината на външните панели е 10 см, на вътрешните 6 см, с височини 250 мм. Тежестта на на-тежкия панел от използваните стенни, прозоречни, около вратите и около напречните греди във всички произвеждани сглобяеми къщи е 114 кг.
ПАНЕЛНИ СГЛОБКИ
Като сглобки са използвани галванизирани стоманени U и H профили, които са огънати и съединени със специална система за свързване. Поради извитите краища не се появява ръжда в следствие на конденза.
КОНСТРУКЦИЯ НА НОСАЧИТЕ
Покривната ферма, напречните греди и колоните са направени от специално произведени галванизирани профили. По дължината на постройката на всяко 1250 мм разстояние се поместват галванизирани метални подпори. На подпорите се монтире галванизирана напречна греда. За сглобяването се използват болтове и гайки, така че след разглобяване да може да се сглобяват отново. Производството се извършва в нашата модерна база с безшевен обков и система за сглобяване с болтове.
КОНСТРУКЦИЯ НА МЕЦАНИНА
Носещата конструкция на мецанина е направена от специално произведени галванизирани профили. Подът на мецанина е покрит с 16 мм циментова плоча (Дървена плоскост покрита с цимент). Таванът е тип „окачен“ с дебелина 80 мм (14 кг/м³). За постигане на топло- и звукоизолация в окачения таван се полага изолация от стъклена вата. Товароносимостта на мецанина е 200 кг/м²
ПОКРИВ
ПОКРИВНА СИСТЕМА Наклонът на равния и пресечения покрив е пресечения е 30%.
ПОКРИТИЕ И ИЗОЛАЦИЯ НА ПОКРИВА като покривно покритие над надлъжната метална греда се поставят трапецовидни метални листи. По избор могат да се поставят метални листи с десен „тухлена стена“. Триъгълното чело на покрива се покрива с PVC панели. Навесите са 200 см. За ръбовете на покрива се използва галванизиран метален лист с отвори. За цялостно покриване се използва галванизиран метален лист в диагонална форма. За отвеждане на дъждовната вода се използват правоъгълни и цилиндрични улуци от PVC монтирани с съответните прикрепителни елементи. По избор улуците могат да бъдат метални.
ТАВАН
Таванът е покрит с 12 мм гипсокартон. За изолация на покрива в окачения таван е поставена стъклена вата с дебелина 80 мм. Под покриваната ферма са закрепени U профили направени от галванизирана стомана. Поради извитите краища не се появява ръжда в следствие на конденза. На тавана върху U профилите се поставя PVC материал за придаване на естетически вид. Свързващите елементи на гипсокартона са направени от електростатичен боядисан алуминий. В мокри помещения за покриване на тавана се използва циментова плоча.
ВРАТА
ВХОДНА ВРАТА Метална врата с 90x200 см метална каса. За входни врати се използват първокласни специални цилиндрични врати. Бравите и патроните са сертифицирани по TSE.
ИНТЕРИОРНА ВРАТА Интериорните врати са с размер 80x200 см, сгалванизирана метална рамка и мръсно бял МДФ. Бравите и патроните са сертифицирани по TSE.
ПРОЗОРЦИ
ПРОЗОРЕЦ Прозорците са PVC с размери 120X100, 120x160 см и 60x40 см (над напречната греда). Всички материали са сертифицирани по TSE. По избор рамки направени от циментови плочи могат да поставят около прозорците и напречните греди.
СТЪКЛОПАКЕТ Навсякъде се използва двоен стъклопакет 4 + 16 + 4, а над напречната греда матирано стъкло.
Когато се дава поръчка, размерите на всички врати и прозорци трябва да бъдат зададени.
СТЪПАЛА
Произведени от галванизирани стоманени профили, които са специално оформени с машини за огъване. Стъпалата са съединени с безшевна система за обков. Стъпалата са покрити с дърво и челото е открито. Парапетите са направени от декоративно ковано желязо. Металните части са боядисани с електростатична боя. По избор, стъпалата могат да бъдат направени изцяло то дърво.
БОИ
ВЪНШНА БОЯ Външните метални части са боядисани с двуслойна синтетична блажна боя. Повърхностите на външните циментови панели са боядисани с акрилна боя. Фугите на външните стени се запълват с мастик. Използваните бои в нашите постройки са сертифицирани по TSE.
ВЪТРЕШНА БОЯ Интериорните циментови плочи и гипсокартона на таваните са боядисани с латексова боя. Използваните бои в нашите постройки са сертифицирани по TSE.
ДРУГИ Галванизираните студено валцувани ферми, напречни греди и рамки на панелите не са боядисани заради използваната технология на безшевен обков.
ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ИНСТАЛАЦИЯ
ИНСТАЛАЦИЯ Електрическата инсталация се полага върху мазилката с кабели сертифицирани по TSE.
КАБЕЛИ Инсталация се полага върху мазилката. По избор монтажът може да се направи под мазилката.
БУШОНИ Използват се бушони сертифицирани по TSE .
ОСВЕТИТЕЛНИ ТЕЛА Използват се материали сертифицирани по TSE.
КЛЮЧ & КОНТАКТ Използват се ключове и контакти сертифицирани по TSE .
ВРЪЗКА С ВЪНШНИ ИЗТОЧНИЦИ Електромерът, заземяването и връзките с външни източници са отговорност на купувача.
САНИТАРНО ОБОРУДВАНЕ
ИНСТАЛАЦИЯ Инсталация се полага върху мазилката. По избор монтажът може да се направи под мазилката.
САНИТАРНИ ИЗДЕЛИЯ Използвани са материали със сертификация по TSE.
ОБОРУДВАНЕ ЗА БАНЯ И БАТЕРИИ Използвани са материали със сертификация по TSE.
ТРЪБИ За питейна вода се използват PPRC тръби. За отпадъчна вода се използват PVC тръби. Всички материали са сертификация по TSE.
ВРЪЗКА С ВЪНШНИ ИЗТОЧНИЦИ Водомерът и връзките с външни източници са отговорност на купувача.
ОСНОВА И БЕТОН
Бетонната плоча (основа) трябва да бъде изградена според указанията и размерите дадени от Кармод. Бетонната плоча и изследването на земната повърхност са отговорност на клиента. Предварително приготвен фундамент се закрепя или лята железобетонна основа се приготвя. Постройката се закрепя с анкери и щифтове. Всички изкопни дейности са отговорност на клиента.
Кармод Технологии за Сглобяеми Постройки има правото да прави модификации на Техническите Спецификации.
 

WhatsApp

контакти

E-mail