Въпроси

Могат ли да се лепят керамични плочки в мокри помещения на сглобяеми конструкции?

На стените на мокрото помещение, в което ще се лепят плочките се полага зелен водоустойчив гипс картон. След полагането на мазилката и мрежата могат да се залепят плочките. Преди поставянето на керамичното покритие на пода е добре да бъде изсушен и след това, могат да се залепят плочките с тънък слой замаска.

За какви цели могат да се използват сглобяемите конструкции?

Сглобяемите конструкции се използват във всички области на живота, като например: сгради, къщи, вили, офиси, жилищни сгради, социални заведения, строителни обекти, зали за хранене, общежития, сглобяеми фабрики и хангари.

Как се изчислява цената на сглобяемата конструкция?

Качеството и дебелината на металната конструкция, дебелината на стените и качеството на материалите използвани в панелите, покривните изолации, серията на прозорците и подобни фактори влияят върху цената на сглобяемите конструкции. Освен това, фасадните материали за допълнителна изолация и алтернативните покрития за покривите също оказват влияние върху цената.

На какво трябва да се обърне внимание при покупка на сглобяема сграда?

• Надеждността на компанията е много важно. • Работата, твърдата позиция зад продуктите, квалификацията на работниците, институционалността на фирмата са много важни показатели. • Трябва постоянно да предлага сервизни услуги. • Качеството на материалите и използването на качествени сертифицирани продукти е много важно. • Вижте мястото на фирмата и се консултирайте с представителите. Уверете се, че са експерти в областта. • Разгледайте детайлите на договора. • Уверете се, че в следпродажбеното обслужване, производството и монтажа има професионален екип. • Уверете се, че при проблеми във вашия дом след приключване на монтажа, ще намерите отзвук от фирмата за бързото решаване на проблемите.

Какви решения предлагате за сглобяемите конструкции в студените райони?

Панелите на външните стени и покривите на сградите се произвеждат като се вземат предвид климатичните условия на региона и се осигуряват изолационните стойности определени в TS 825. Топлинните стойности на сглобяемите сгради на Кармод са подходящи за всички региони на Турция.

Какви са предимствата на сглобяемите конструкции?

Сглобяемите конструкции са подходящи за всякакво предназначение. Понеже сглобяемите сгради се образуват от стандартни модули тяхното монтиране е изключително бързо. Гъвкавата структура на сглобяемите сгради ги прави по-устойчива към земетресения и свличания на земни маси. Сглобяемите конструкции могат да бъдат произведени в съответствие с всички климатични условия. В сравнение с другите видове сгради, тези конструкции са с по-високо ниво на топло и шумоизолация. Монтажа се извършва за кратко време без да се навреди и замърсява околната среда. Могат да бъдат проектирани и произведени с модерен или исторически дизайн. Устойчиви са на пожар. Сглобяемите конструкции могат да бъдат демонтирани и монтирани на друго място по желанието на клиента.

С какви превозни средства се осъществява транспорта на сглобяемите конструкции?

Транспортът на сглобяемите конструкции може да се извърши чрез камиони, тирове, кораби, влакове или товарни самолети.

По какъв начин може да се реши проблема с климатизация (отопление и охлаждане), при сглобяемите конструкции?

През зимата може да използвате за отопление печки, климатици, калорифери или електрически печки. А през лятото може да използвате климатици за охлаждане.

Може ли да се построи етаж от сглобяема конструкция върху стоманобетонна сграда?

Може да се построи, ако стоманобетонната сграда е на един етаж. Нужно е сградата, която е отдолу да има здрав и изравнен таван. Също така не трябва да има комин в района където ще се монтира конструкцията. Сглобяемите сгради не са подходящи за комини, поради риска от пожар и нарушение на хидроизолацията на покрива.

Какви са отговорностите на клиента, при сглобяемите конструкции?

Основа с арматурни връзки и бетон от 30 см, който е над земята, всякакъв вид копки и пейзажни дейности, подови и стенни покрития (замазка, керамични плочки, ламинат и т.н.), съединяването на външните връзки извън сглобяемата сграда (електрическа и водна инсталация, канализация), всякакви разрешения за строеж от общината или от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, отоплителните и охладителни инсталации (калорифери, климатици и т.н.), при монтаж извън Истанбул разходите за храна и настаняване на монтажния екип и бояджийте също и така транспорта на материалите и тяхната застраховка се поемат от клиентите.

Колко етажа максимално могат да бъдат сглобяемите сгради?

Допостимия брой на етажите при сглобяемите сгради са два. Ако се използва лек метал, това число може да се покачи с още един етаж.

Нужно ли е разрешение за строеж на сглобяемите сгради?

Що се отнася до разрешение за строеж, сглобяемите сгради подлежат на същите изисквания както при стоманобетонни сгради. Трябва да вземете разрешение за строеж от общината в която се намирате или от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Монтирате ли сглобяемите къщи във всяка точка на Турция?

Можем да ги монтираме в седемте географски региона на Турция. Кармод също така прави износ за около 90 страни в света. Производството на нашите продукти се извършва като се има предвид мястото на монтиране и географските условия, като климат, вятър и тежеста на снежната маса. Според тези критерии нашите инженери чертаят дизайн, който осигурява безопасността на сградата и така нашите продукти се произвеждат и монтират по подходящ начин за дадения регион.

Колко е животът на сглобяемите конструкции?

Сглобяемите конструкции са в категорията на дълголетни сгради и могат да се използват безопасно средно около 50 години. Фактори като прекомерно силен вятър, сняг, дъжд, влага и начин на употреба влияят върху живота на конструкцията. Както и при другите сгради, извършването на стандартните подръжки, се отразява позитивно върху живота на сградата.

Какви материали се използват при покривите на сглобяемите конструкции?

При покривите се използват естествена гофрирана ламарина, боядисана трапецовидна ламарина, ламарина с дизайн на метални керемиди, като могат да се монтират върху метални греди или върху OSB. Налице са също варианти със сандвич панели и битумни керемиди (шиндли).

Колко е гаранцията на сглобяемите конструкции и какви са условията на гаранция?

При употреба, съответстваща на общите условия на договора, гаранцията за технически и монтажни грешки е една година. Кармод както и в другите си услуги така и в следпродажбеното обслужване заема водеща позиция в сектора. Следпродажбеният ни сервиз е винаги при вас.

Какъв терен е нужен за сглобяемите къщи?

От всяка страна на постройката трябва да бъдат оставени най-малко 30 ара, а за основа е нужен изравнен бетон с дебелина от 25-30 см. При този вид постройки не е нужен дебел бетонен пласт за основа, както при стоманобетонните сгради. По време на договора на клиента се дават конкретните планове свързани с бетонната основа на сглобяемата сграда. И нашите клиенти според този план подготвят бетонната основа преди монтажа.

Могат ли, да бъдат направени промени в сглобяемите сгради?

Сглобяемите къщи се произвеждат спрямо природните и климатичните условия на местоположението им. Могат да се направят промени, които не променят основната конструкция на сградата. За евентуални промени непременно се допитайте до отдела следпродажбена подкрепа на Кармод.

За колко време се произвеждат и монтират сглобяемите сгради?

Стандартното време за производство на сграда при нормални условия е една седмица. Нашите монтажни екипи - в зависимост от метеорологичните условия - монтират 20-25 м2 при едноетажни и 10-20 м2 при двуетажни постройки на ден. След монтажа и дейностите, сградата на клиента се боядисва - в зависимост от квадратурата - между 1-3 дни. С едно добро планиране може да се настаните в сградата в срок от един месец.

Сглобяемите къщи, само в определени стандари и размери ли се произвеждат?

Сглобяемите конструкции могат да се произведат в различни размери и величини спрямо желанието на клиента. Особено харесвани и търсени от клиентите ни са жилищните проекти, с високо ниво на комфорт и ергономичност, подготвени от страна на архитекти и инженери. Произвеждат се постройки с различна цел на употреба и по множество планове според кв. м. от 1+1 до 3+1. Кармод също предлага услуги за производство на сглобяеми сгради по готови проекти.

Какво е нивото на топло-и шумоизолация при сглобяемите сгради?

Външните стени на сглобяемите къщи произведени от Кармод, притежават панелна система в която се намира стиропор с дебелина от 10 см и с това тези конструкции са с по-високо ниво на топло-и шумоизолация, отколкото обикновените стоманобетонни сгради. Между панелите се намира висока наситеност от стиропор, а за изолация на покрива се използва стъклена и каменна вата, които са с високо ниво на изолация.

Нужно ли е обслужване на сглобяемите конструкции?

Както при всички постройки така и при сглобяемите постройки е нужно стандартно обслужване. Сглобяемите сгради са образувани от комбинация на множество материали с различни свойства. Използваните материали, са с различна издръжливост към топлина и коефицентът на разширение на всеки един се различава от другия. Поради тези и подобни причини могат да се появят микроскопични пукнатини между панелите. Може да е нужно тези пукнатини да бъдат запълнени с мастика за ремонт и пребоядисани наново.

Издръжливи ли са сглобяемите сгради на земетресения и вятър?

Сглобяемите конструкции са устойчиви на земетресения с трус от 7.5 по скалата на рихтер и на вятър със скорост 80 км/ч. Ние произвеждаме сглобяемите конструкции според климатичните условия, на местата където ще бъдат монтирани и също така по подходящ начин за използване навсякъде по света.

Издръжливи ли са сглобяемите сгради на земетресения и вятър?

Сглобяемите конструкции са устойчиви на земетресения с трус от 7.5 по скалата на рихтер и на вятър със скорост 80 км/ч. Ние произвеждаме сглобяемите конструкции според климатичните условия, на местата където ще бъдат монтирани и също така по подходящ начин за използване навсякъде по света.

Могат ли сглобяемите сгради да се разглобят и да се преместят на друго място?

Понеже сглобяемите констукции са с резбови връзки и плъг-ин модулна система могат да бъдат разглобени и преместени на друго място. Въпреки това, някои от отстранените материали при разглобяването не могат да се използват отново. Може да се наложи, максимум 10% от материалите да се подновят.

От какви материали се произвеждат сглобяемите конструкции? Какви са особеностите им?

Производството на сглобяемите сгради на Кармод се извършва с безшевна технология (без заварки), с резбови връзки и модерни съоръжения. Болтовите връзки са по-силни и по-сигурни от заваръчните шевове и вероятността за грешки са свалени почти до "0". Основните материали използвани в нашите конструкции са стоманена ламарина, EPS и бетопан. Във всичките наши конструкции се използват 100% неръждаеми материали. Предлагаме две различни комбинации за стенни панели със високо ниво на изолазия бетопан-стиропор-бетопан и стоманена ламарина- стиропор- стоманена ламарина. Покривните съединения са с резбови връзки и се изготвят едно към едно в съответствие с детайлите на проекта от специални автоматични rollform машини. Вертикалните и подпорните части на съединенията се поставят на точно определени места на базата на статични изчисления направени от нашите инженери, като се има предвид географските и климатични условия на мястото където ще бъде построена сградата. При стандартната облицовка на покривите се използва поцинкована ламарина. При предпочитание на клиент може да се използват материали като OSB, мембрана и битумни керемиди. Прозорците и вратите на балконите са PVC и са с двоен стъклопакет. Интериорните врати са от типа Американски панелни врати. Всички материали, използвани във електрическата и водопроводна система съответстват на TSE и имат сертификат за качество и гаранция.


WhatsApp

контакти

E-mail